5 manieren om je zelfrespect te vergroten

5 manieren om je zelfrespect te vergroten.

5 manieren om je zelfrespect te vergroten De waardevolle Vrouw

Je zelfrespect is naast je zelfliefde enorm belangrijk voor jouw gevoel van eigenwaarde. Hieronder 5 manieren om het te vergroten.

1.) Laat alle giftige relaties en situaties zoveel mogelijk achter je. Of heb de intentie dit in de nabije toekomst te doen, wanneer je dit erg spannend vindt. Jij voelt haarfijn aan wat en wie jou goed doen en jou voeden, maar ook wat en wie jou onderuit halen en energie kosten. Er is een heel nauwkeurig waarnemingscentrum binnenin jou, welke dit aangeeft. Door hier elke dag aandacht aan te schenken, versterk je dit vermogen. Het is een soort ijkcentrum. Verleg je focus naar die mensen en situaties waarbij jij je goed voelt, naar mensen die jou accepteren om wie je bent, én waar jij ook iets mag komen brengen. Om je zelfrespect te vergroten.

2.) Wees dankbaar voor alles wat je tot dusver hebt bereikt, voor alle stappen die je al hebt gezet. Vergelijk je daarbij niet met anderen. Wat voor de één peanuts lijkt, zijn voor jou enorme uitdagingen geweest. Een ieder heeft zijn of haar eigen weg te gaan, haar eigen ziele pad te lopen. De grootste blokkades en hindernissen blijken dé grote leermomenten in jouw leven te zijn. Wees trots op jezelf.

3.) Blijf goed voelen wat jij nodig hebt en maak hier regelmatig tijd voor. Voor de één zijn dit stiltemomenten, voor een ander bewegen in de natuur, voor weer een ander uitwisselen met vriendinnen. Stilte, rust en het buitenzijn, zijn in ieder geval belangrijke componenten om het contact met jezelf weer te verbeteren. Ze geven een soort reset van je systeem, en de overtollige ballast valt makkelijker van je af. Dit doe je uit respect voor jezelf.

4.) Nee zeggen tegen een ander is jà zeggen tegen jezelf. Soms zijn we als vrouwen geneigd téveel verantwoordelijkheid te willen dragen. Voor je ouder wordende ouders, voor je puberende kinderen, voor je collega’s, zelfs voor je partner. Omgekeerd leggen dezen dan ook makkelijker de verantwoordelijkheid bij jou neer, omdat ze dat zo gewend zijn. Op tijd grenzen aangeven is hierbij héél belangrijk. Wanneer jij vaker voor jezelf gaat kiezen, zul je merken dat het probleem zich ook zo oplost. In jouw systeem ontstaat zo veel meer rust en je voelt je er waarschijnlijk veel beter bij. Enorm belangrijk voor je zelfrespect.

20211010_184304

5.) Wees aardig en liefdevol naar jezelf toe. Ook al krijg je dat nooit van iemand anders te horen, zeg tegen je spiegelbeeld hoe mooi je bent. Noem dan eens 5 hele mooie eigenschappen van jezelf op. Schrap echter alle negatieve gedachten, woorden en handelingen naar jezelf toe. Haal jezelf nooit meer naar beneden. Jij bent het waard dat er positief over jezelf gesproken en gedacht wordt. Diegene die hier als eerste mee mag beginnen ben jezelf. Omdat je het waard bent en uit Zelfrespect.

De waardevolle Vrouw

Plaats een reactie