Angst kan ook bij jou transformeren in vertrouwen.

Angst kan ook bij jou transformeren in vertrouwen.

Angst kan ook bij jou transformeren in vertrouwen. De waardevolle Vrouw
Van de verschillende ongewenste emoties, zoals boosheid, verdriet, zorgen, is angst een hele nare.
Vooral wanneer deze al langere tijd bestaat.
Het werkt compleet verlammend, verkrampend, opjagend en ontregelend. Het ondermijnt je zelfvertrouwen.
Je vertrouwen in die mensen die het beste met je voor hebben is ver te zoeken, net als het vertrouwen in het Leven.
Niks voelt meer goed, alles is beangstigend en wordt als stress ervaren.
 
In de dierenwereld bestaat de angst ook. Ze kunnen uit doodsangst zelfs een moment compleet verstarren. Nadat het gevaar geweken is, trillen deze dieren een poosje na in hun hele lijf, waarna ze weer weg springen. De verstarring en de angst zijn opgeheven.
Bij mensen bestaat deze ‘verstarring’ of ‘bevriezing’ ook. Alleen is deze niet zo gemakkelijk op te heffen. De oorsprong van de angst is dan ook anders dan die bij de dieren. En zit dieper.
 
Mijn ervaring is, dat bij mensen waarbij dit speelt, er vaak al in de oorsprong, van kindsafaan sprake was van enige onveiligheid of gebrek aan geborgenheid.
Kleine kinderen kunnen bv. één ouder of beide ouders verloren hebben. Of emotioneel gezien waren de ouders afwezig. Sommige mensen hebben als kind in het ziekenhuis gelegen, zijn weggehaald bij hun (biologische) ouders of één van de ouders was langdurig (psychisch) ziek. Andere mensen waren vluchtelingenkinderen, hadden al heel jong te maken met oorlog, met geweld. Noem maar op. Als je nog meer teruggaat in de tijd kan de geboorte erg moeilijk zijn geweest of de moeder had gedurende de zwangerschap erg veel last van angsten en stress.
Hele kleine kinderen hebben geen besef van wat er gebeurt maar voelen heel goed dat er iets niet klopt.
Ze kunnen het niet verwoorden en tegelijkertijd is iets heel beangstigend.
 
Wanneer die angst maar lang genoeg duurt slaat deze angst zich ergens in het lichaam op. Vaak in het zenuwstelsel of delen daarvan, zodat sommige delen van het zenuwstelsel daarna continu ‘aan staan’ of heel snel getriggerd worden.
Ook de buikorganen zijn hele gevoelige plekken die vaak betroffen zijn.
Veel later, soms pas op volwassen leeftijd door één of andere trigger, kan deze angst ineens grote proporties aannemen, zodat je er niet meer omheen kunt.
Angst kan ook bij jou transformeren in vertrouwen. De waardevolle Vrouw

 

KUN JE HIER WEER VANAF KOMEN?

Zeker, al moet je bereid zijn eerlijk te zijn naar jezelf toe, toch hulp te gaan zoeken en het geluk hebben een goede invoelende arts, coach of therapeut te vinden. En dan nog geduld hebben.
 
In mijn beleving is het tegenovergestelde van angst: vertrouwen, rust, harmonie maar vooral ook liefde en compassie(met jezelf).
Angst bezit een lage trillingsfrequentie, komt voort uit ons lagere zelf, uit aangenomen dogma’s en verkeerde overtuigingen, uit onverwerkte issues of overgenomen emoties en werkt beperkend en beklemmend.
Liefde, harmonie, vertrouwen en compassie hebben een hogere trillingsfrequentie en komen voort uit ons Hogere Zelf en Hart. Ze werken verruimend, verlichtend en rustgevend.
 
Als je je dit gewoon al realiseert, kan het je misschien helpen om je zo vaak mogelijk met je hart te verbinden.
Je moet vooral weten dat jij NIET die angst bent. Het is een gemoedstoestand, meer niet. Identificeer je er niet mee. Het is a.h.w. een tijdelijke zware onweersbui in je systeem. Je mag en kunt die angst loslaten.
 
Ondanks alles kan het in de dagelijkse realiteit erg lastig zijn angst los te laten. Vooral wanneer je nog middenin het proces zit. Je moet hierbij weten dat je het niet alleen hoeft te doen. Er staan altijd mensen voor je klaar.
 
In mijn behandelingen maak ik standaard heel bewust gebruik van rust, harmonie, liefde en compassie. Om voor jou een hele veilige en geborgen sfeer te creëren. Daarbij werkt craniosacraaltherapie an sich al erg vertragend en ont-haastend. Het is een ont-moeten van 2 wezens. Er hoeft geen doel behaald te worden. Het ontvouwt zich op een natuurlijke manier. Geleidelijk aan worden de bij jou opgeslagen stress en angst weggevloeid. Alles op het tempo van jouw systeem. Zonder haast, zonder druk.
Op deze manier ontstaat er eindelijk weer rust in jouw zenuwstelsel. De angst zal meer en meer verdwijnen. Daarvoor in de plaats komen vertrouwen, zelfverzekerdheid en eigenwaarde.
Heel geleidelijk en subtiel voel ik dan verder wat jij in essentie nodig hebt, om weer bij je hart energie te komen.
 
Het duurt een aantal sessies, maar ik heb bij meerdere mensen mooie resultaten zien ontstaan.
 
Houd goede moed!
 
 
 

Plaats een reactie