Bewust in je Kracht

Bewust in je Kracht

 

In dit artikel beschrijf ik de Kracht die wij allemaal in ons dragen en nog meer tot leven kunnen laten komen door ons heel bewust te verbinden met onze positieve eigenschappen en gevoelens.

Gedurende ons leven, en voor wie in reincarnatie gelooft, gedurende meerdere levens hebben we heel wat meegemaakt. Verdrietige, beschamende, angstige en haatvolle ervaringen aan de ene kant. Afgewisseld door prachtige, liefdevolle, succesvolle en zelfs gelukzalige ervaringen aan de andere kant. Alleen al bij het lezen en hardop uitspreken van deze woorden merk je hoe ze je stemming bepalen.

Nu is het zo dat een groot deel van de mensheid nogal eens wil blijven hangen in de negatieve ervaringen, met de daarbij behorende stemmingen. En dit is heel menselijk. Het is dan zinvol om de onverwerkte emoties, als die al in je bewustzijn komen, er te laten zijn, te doorvoelen, en vervolgens los te laten. En dan met de nadruk op loslaten.

In de kern ben jij enorm krachtig

Identificeer jezelf niet met die ‘negatievere’ emoties. In de kern ben jij dat niet. Ondanks alles wat je ook maar hebt meegemaakt heb je jezelf toch staande weten te houden, en zelfs hele bijzondere kwaliteiten weten te ontwikkelen. Omdat je in de kern enorm veel doorzettingsvermogen, daadkracht en passie hebt, voor het leven, voor jezelf, je kinderen, je dieren, je levensdoel. Dit is een gigantische Krachtbron.

Daar waar jij een goed gevoel van krijgt, waar je warm voor loopt, daar ben je verbonden met je ware ‘Ik’. Het is heel wezenlijk dit heel goed te realiseren. Een ieder van ons heeft dat. Als jij je nu blijft focussen op dit goede gevoel, zul je merken dat je momenten ervaart van tevredenheid, zachtheid, enthousiasme, misschien zelfs wel geluk. Dit zijn die gevoelens, die je weer verbinden met je ware ‘Zelf’, en het eigenlijke levensdoel wat jij  hier op aarde komt neerzetten.

Met je gedachten kun je heel BEWUST ervoor kiezen, of je meer in de negatieve emoties, of meer in de positieve emoties wilt zitten. Dit is een bewuste keuze. Oefening baart kunst, maar het is de moeite van het proberen waard. Ik wens je veel Kracht, doorzettingsvermogen en liefde voor de komende tijd.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *