Bewuster leven

 

 

 

Hebben jouw vrienden of naasten wel eens een aantal kernwaarden en talenten van jou opgesomd? Kon je je daarin vinden? Kon je het ook als complimenten aannemen? Wist je dat van jezelf?
Wij zijn niet gewend op deze manier naar onszelf te kijken. Nog steeds denken we makkelijker in tekortkomingen en beperkingen over onszelf dan in talenten en vaardigheden.


Erg jammer eigenlijk, want ieder mens is uniek. Elk mens voegt iets toe aan deze aarde, is speciaal op zijn eigen manier.
Sommige talenten en kwaliteiten zijn erg voor de hand liggend. Andere mag je gedurende je leven ont-dekken en ont-wikkelen. Misschien ook nog wat oefenen, omdat ze door wat voor oorzaak dan ook langere tijd onder het stof hebben gelegen.
Deze laatsten vind ik het meest spannend en ook verrassend. 


Wanneer je meegaat met de flow van het leven komen er van tijd tot tijd steeds situaties of mensen op je pad, die jou in een bepaalde richting duwen. Soms komen er pittige uitdagingen op je pad, die achteraf de meest waardevolle lessen bleken te zijn.
Steeds vaker leer je zaken herkennen die niks met jou te maken hebben. Je beseft dat je bepaalde karaktereigenschappen overgenomen hebt van je voorouders. Dat je jezelf eigen-aardigheden hebt aangeleerd in je jeugd, die een soort overlevingsstrategie waren. Om pijn te verdoezelen kwamen er laagjes over je eigenlijke kern heen.


Zodra jij aan de slag gaat met die pijn, daar naar toe beweegt ipv het te ontwijken begin je laagjes af te pellen en te veranderen. 
Hoe meer jij opruimt in jezelf, hoe meer bijzonder-heden aan het licht zullen komen. Eigenschappen, waarvan je nooit had gedacht dat jij ze had. Je gaat echt beloond worden. Je wordt scherper, helderder. Je durft meer op je intuitie en innerlijke leiding te vertrouwen.


Gaandeweg zul jij voelen dat je het heerlijk vindt om jouw eigen specifieke pad te gaan volgen. Dat je er blij van wordt, dat het je energie geeft. Je voelt dat het ermee te maken heeft wat jij hier werkelijk op aarde komt doen. En het gaat je ook minder uitmaken wat je omgeving ervan vindt.
Veel duidelijker zul je gaan voelen waar jouw diepe wensen en verlangens zitten. En deze dromen mag je echt waarmaken. Ze hebben iets te maken met jouw diepste bezieling, kracht, waarden en talenten.
Als jij jezelf de erkenning kunt geven over wie je ten diepste bent, een prachtig mooi waardevol mens, ben je een heel eind. Laat het vooral ook de buitenwereld weten. De wereld wordt een stukje mooier met jou.

 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *