Borstkanker anders bekeken en behandeld

Wanneer deze vrouw van begin 50 voor het eerst bij mij komt, heeft ze alleen nog wat lage rugklachten. Ze ziet er erg goed en energiek uit. Als je nagaat, dat er 2 jaar geleden bij haar borstkanker werd geconstateerd met uitzaaiingen. Er werd toen vastgesteld dat er een niet-operabele grote borsttumor zat. Tevens zat er een haard (uitzaaingen) in het sacrum (heiligbeen). Zo kwam ze al snel in het reguliere traject bij de betreffende specialisten terecht. Waarbij er vervolgens snel achter elkaar een aantal bestralingen werden doorgevoerd. Toch wilde ze er daarnaast ook van alles zelf aan doen om haar gezondheid en immuunsysteem optimaal te houden. En ging op zoek in het alternatieve traject.

Zo heeft ze onder begeleiding haar hele voedingspatroon op de schop genomen. Weinig vet en suiker, als ook witmeelprodukten, maar wel veel groente. Ze was begonnen met CBD-olie en ging een aantal keren naar een natuurarts. Deze raadde haar oa aan veel aan beweging te doen en gebruik te maken van koffieklysma’s ter ontgifting, als ook regelmatig gebruik te maken van de sauna en koude dompelbaden. Ook mediteerde ze veel.

Op aanraden van haar dochter kwam ze bij mij terecht om te kijken of er nog sprake was van onverwerkte emotionele zaken. Tevens kijk en voel ik dan meestal of er nog bepaalde hardnekkige ongezonde patronen zijn die losgelaten mogen worden. En of iemand misschien zaken meesleept die niet van zichzelf zijn.
De eerste keer cranio is altijd even verkennen over en weer wat er eigenlijk gaat gebeuren. En wat ik van mijn kant voor bijzonderheden aantref. Wat zich vooral wil laten zien. Wat ik deze eerste keer al voelende aantrof was een ‘energiemanco’ thv het sacrum(heiligbeen), wat zijzelf nog waarnam als een pijn thv de achterkant van het bekken. Thv het hartchakra, waar zich ook de borsten bevinden, voelde ik veel ‘oude donkere energie’ wegtrekken tijdens de behandeling. Ik voelde onverwerkt verdriet, oud zeer. Van haarzelf, maar mogelijk ook meegesleept van voorgaande generaties. Het diende haar niet meer, dus het mocht opgeruimd worden.
De keer erop draaide het nog meer om loslaten. Verschillende organen, maar vooral haar hele lymfatische systeem, onze riolering in feite, gaven aan, ontgift te willen worden. Dus zo gezegd, zo gedaan. Veel oude energie, voor mij voelbaar als een koude stroom, werd afgevoerd.

Tijdens de gesprekken viel mij op dat er in haar gezin van oorsprong veel gebeurd was. Daarbij waren veel zaken echter onbesproken gebleven en kennelijk belastten sommige zaken haar nog steeds. Daarom nam ik het besluit om dit gezin eens nader te verkennen. Een mini-familieopstelling. Maar dan op papier. Alle personen die bij het oorsprongsgezin hoorden werden op een vel papier geschreven en op de grond gelegd door haar, in een volgorde zoals het voor haar gevoel klopte. Wij beiden gingen vervolgens na hoe de verschillende personen tov elkaar stonden, door iedere keer op de verschillende briefjes te gaan staan en te voelen wat er gebeurde. Uiteindelijk kwam er een specifieke opstelling uit, welke voor haar heel herkenbaar was en overeenkwam met de realiteit.

Het werd duidelijk wat voor een rol zij al van jongsaf aan had ingenomen in het gezin en welke dingen niet klopten. Ze had overduidelijk veel te veel op haar jonge schouders genomen en zichzelf weggecijferd.
Op een dieper niveau is dit een vorm van liefdeloosheid naar jezelf toe, maar je hebt het zelf lang niet door en doet dit uit loyaliteit naar anderen toe, bijvoorbeeld je ouders.
Door verschuivingen en de nodige wijzigingen aan te brengen, kwamen we tot het punt, waarbij zij helemaal zichzelf kon zijn, waarbij ze zich heel goed en krachtig voelde. Op een manier die beter bij haar paste, haar voedde en voorzag van een natuurlijke levensstroom. Daarna besloten we om voorlopig even te stoppen, om alles te verwerken, en te laten bezinken. Ze voelde zich namelijk een stuk lichter, opgeruimder, en had veel meer inzichten gekregen.

Deze vrouw, Paulien, heeft ook zelf haar ervaringsverhaal opgeschreven. Die kun je nalezen via de volgende link: www.goakanker.nl/craniosacraaltherapie-bij-kanker/
Het is haar dochter, Jeanet die een heel platform heeft opgezet over kanker: www.goakanker.nl
Daarop kun je van alles en nog wat vinden over kanker.
Als je op de betreffende site kijkt, kun je onder het kopje blogs een interview vinden met mij Sietske Osinga, over emotionele blokkades. Daar leg ik in het interview het belang van het loslaten van emotionele blokkades uit.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *