Craniosacraaltherapie

Craniosacraaltherapie De waardevolle Vrouw

Craniosacraaltherapie is dé manier om dichter bij je gevoel te komen. En om pijn en stress los te laten. Craniosacraaltherapie is een zachte energetische behandelmethode die groot resultaat kan hebben. Ik raak jou her en der aan, waar ik voel dat het nodig is met mijn handen. Wanneer ik begin met de behandeling nodig ik je uit je diep te ontspannen en je helemaal over te geven aan mijn handen. Je gedachten los te laten en helemaal aanwezig te zijn in het moment. Tegelijkertijd ben ik aan het scannen en voelen wat er zoal gevoeld en getoond wil worden. Alles lijkt te vertragen en te verstillen. En dat is precies de bedoeling bij craniosacraaltherapie. Wanneer jij je helemaal vertrouwd en veilig voelt, gaat je lijf nog dieper in de ontspanning. En dan gebeurt er langzamerhand wat er op dat moment moet gebeuren. Craniosacraaltherapie nodigt het lijf uit om verschillende lagen te openen, los te laten en dieper bij de kern van het probleem te komen. Het gaat voorbij de mind, en haalt tevoorschijn wat er in de diepste wereld van jezelf nog begraven ligt.

Soms komen diep opgeslagen emoties naar boven, zoals verdriet, maar ook wel eens angsten of woede. In deze veilige setting is dat makkelijker en het lijkt of je deze emoties makkelijker kunt laten gaan zonder je er tegen te verzetten. Deze emoties zitten de ene keer opgeslagen in de zachtere bindweefsels, de spieren of de organen waar ze verkrampingen veroorzaken. Ik heb ook wel meegemaakt dat ze opgeslagen zitten in de botten of het zenuwstelsel. Wanneer je er aan toe bent, openen deze lagen zich automatisch en komen de emoties in je bewustzijn. Het kan zijn dat je een spontane huilbui krijgt, soms voel je echter eerder vlagen van kou of rillingen, een andere keer zijn het meer schokjes of heviger schudden. Het zijn ontladingen, en dat is goed. 

Al met al ontstaan er gedurende de behandeling craniosacraaltherapie verschuivingen, transformaties en vooral diepe heling. Emoties komen weer in beweging en kunnen geïntegreerd of losgelaten worden. Met het loslaten en integreren van de emoties gaat het weefsel zich weer herstellen. De verkrampingen nemen af, pijn en stress kan worden losgelaten. De vermoeidheid kan in het begin eerder toenemen door allerlei afvalstoffen die in de bloedbaan komt. Later neemt die wel af. Je slaap gaat zich weer normaliseren. Het proces van verandering en heling gaat nog een tijdje door na de behandeling craniosacraaltherapie.

Zo worden er laagjes van je af gepeld, en kom je steeds dieper bij je oorspronkelijke kern. En dat is nu juist de bedoeling bij craniosacraaltherapie. Gaandeweg met het loslaten zul je je een ander mens gaan voelen. Energieker en tevredener. Er is meer helderheid en je voelt je een stuk opgeruimder.

Tegelijkertijd ontstaat er diep van binnenuit een beweging waarbij diep verborgen wensen en verlangens weer aan bod mogen komen. Je herinnert je weer wat je als kind of jongvolwassene graag had willen doen, maar wat je al lang geleden had weggeschoven. Er duiken nieuwe inzichten op of je durft nu ineens wel die beslissingen te nemen waar je al zolang tegenaan hikte. En zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.

Het is magisch en wonderbaarlijk om te zien wat craniosacraaltherapie met mensen doet. Dat gun ik ook jou.