De grote Transitie

Er is op dit moment veel onrust, onzekerheid en angst voelbaar bij de mensen. Soms ook verdriet en eenzaamheid omdat we geen contact met onze geliefde dierbaren kunnen hebben. Deze emoties zijn heel begrijpelijk en logisch.
Ik leef mee met een ieder die al iemand verloren heeft en soms zelfs geen afscheid heeft kunnen nemen. Zijn of haar geliefde of familielid niet kan bezoeken omdat die ziek of oud is, of in een instelling woont. We leven momenteel in heel spannende tijden. Niemand weet precies wat er gaat gebeuren.

Al met al is het belangrijk goed bij jezelf te blijven. Goed in je eigen centrum te blijven, rustig, maar ook gegrond.
Het blijft belangrijk je wel aan de nodige veiligheids- en hygiene maatregelen te houden maar niet alle nieuwsberichten continu blijven absorberen.
Daar doe je jezelf uiteindelijk geen plezier mee.
 
Als tegenwicht tegen al die overmaat aan ruis en berichtgeverij zou het heel goed voor je zijn om je af en toe bewust te focussen op het positieve wat je momenteel wellicht ook in je leven ervaart. Héél bewust genieten van fijne momenten met je geliefden, met je gezin, of alleen. Dankbaar zijn voor nieuw ontstane contacten en het medeleven wat je ervaart. 

Genieten van de uitbrekende lente, de kwetterende vogels, van mooie muziek, je hobby. Genieten van moeder Aarde, die zich eindelijk eens kan herstellen en ons gelijk mooie dingen laat zien.
Genieten van mediteren, schilderen en niks doen. Van eindelijk eens rust én tijd te hebben, niet meer te hoeven haasten. Er is voor iedereen wel wat te bedenken. 

We bevinden ons momenteel midden in een enorm grote transitie, en het helpt wanneer we met elkaar de energie zo hoog mogelijk houden…
Door te focussen op het goede en het mooie om ons heen. De energie volgt vanzelf onze aandacht. Datgene waar we onze aandacht op richten zal zich versterken en vermeerderen. 
Dit is een tijd, waarin we voelen wat in ons leven écht van waarde is.
Het blijkt dat er nu al veel meer verbinding, zorg en begrip voor elkaar en voor de natuur is, als nooit tevoren. Het zal in de nabije toekomst nog meer gaan om samen-werken, samen-leven, om gelijkwaardigheid, om duurzaamheid, overvloed en vrede. 

Hoe lastig en onoverzichtelijk de momentele tijd ook is, de geschiedenis leert ons, dat er na elke crisis weer veel betere tijden komen. Het gaat niet meer terug naar hoe het was. Al met al gaan we een veel betere wereld tegemoet. Daar ben ik heilig van overtuigd.
Laten we het met z’n allen gaan  visualiseren en de bedding paraat houden… 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *