De helende kracht van Stilte

De helende kracht van Stilte

Misschien herken je het in jezelf: die drukte in je hoofd, dat je nog van alles moet. En vooral ook: krijg je alles gedaan binnen een bepaalde tijd. Er wordt voor je gevoel op alle mogelijke manieren aan je getrokken, je bent overal nodig en je komt daarbij niet meer toe aan jezelf. Er zijn heel wat mensen die er, bewust of onbewust, gewild of ongewild een behoorlijk hektisch bestaan op na houden. En zichzelf compleet voorbij schieten.

Pas in de vakantie, of door een gedwongen thuis zitten bij een ziekte of ongeval, komt er een diepe vermoeidheid naar boven. Pas dan merk je dat je toch wel wat roofbouw hebt zitten plegen op je eigen gestel. Vermoeidheid is hierbij iets heel positiefs. In diepere lagen kan er zo herstel optreden, lichaam en geest hebben de gelegenheid weer in het lood te komen. Rust en stilte, de heling voor je geest.

Rust en stilte zijn onze natuurlijke staat van zijn.

Ons lichaam en de geest zijn van tijd tot tijd érg aangewezen op rust en stilte. Al in de baarmoeder, tijdens de groei van het nog ongeboren kindje, zijn er periodes van ‘stilte’, waar even geen groei en uitdijing plaatsvindt. Het wezentje orienteert zich naar de stilte en rust, voordat er daarna weer ‘verdere’ groei plaatsvindt. Dit is een heel natuurlijk gegeven, en zit eigenlijk in ons systeem. Ook later, gedurende ons leven, blijven periodes van ‘stilte’ en rust wezenlijk. Gemaakte ervaringen kunnen beter worden ‘geimplementeerd’ of verwerkt. Er ontstaat weer balans. Tijdens die ‘stilte’momenten bevind je je tevens in een soort ‘vacuum’, je leeft ahw even buiten de tijd. Het gaat alleen maar om ZIJN. Niks hoeft, niks moet. Je MAG, het NU is goed genoeg.

Voor ons wezen is dit een weldaad, je in een staat van een warm bad bevinden. Of bedenk zelf, wat voor associaties er bij jou nog meer naar boven komen. Bij mijn behandelingen maak ik hier veelvuldig gebruik van. Iemand weer verbinden met die ‘OERSTILTE’. Mocht je dat heel graag eens willen ervaren, en wat voor positieve uitwerkingen dat heeft op jouw gestel, neem dan eens vrijblijvend contact op met mij, en gun jezelf dat cadeau van STILTE.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *