Je voelt je vaak buitengesloten, niet begrepen, ineens weer woedend, dan weer totaal verdrietig en eenzaam. Herken je dit? Dit soort emoties kunnen je ineens overvallen. Deze onverwerkte emoties blijven in je onderbewustzijn doorsluimeren en vormen zo emotionele blokkades. Ze staan jouw geluk in de weg.

Voelen is bedreigend en het gebrek aan eigenwaarde.

Emotionele blokkades hebben vaak hun oorzaak in de jeugd. Wanneer een jong kind zich meerdere keren totaal gekwetst voelt, liefdeloos wordt behandeld, niet begrijpt wat er gaande is tussen de ouders die strijd hebben, gaat het zich innerlijk terugtrekken. Het verliest een stuk van het vertrouwen naar de ouder toe, verliest hiermee ook een stuk spontaniteit, en gaat een blokkade opbouwen rondom het hart. Echt voelen wordt als bedreigend ervaren. Tegelijkertijd ontstaat er een gebrek aan eigenwaarde, omdat het kind merkt, dat het zich op de één of andere manier moet bewijzen om liefde te kunnen ontvangen. Het moet er iets voor doen, en is geneigd veel te pleasen. Daarnaast worden emoties die er niet mogen zijn, zoals boosheid en angsten, geparkeerd. Zo ontstaan de onverwerkte emoties, zeker wanneer dit keer op keer gebeurt. Veel later proberen deze onverwerkte emoties zich weer kenbaar te maken.

Hooggevoelige vrouwen en emotionele kwetsuren.

De oorzaak van ‘hartzeer’, het onstaan van gevoelens van minderwaardigheid en het opslaan van onverwerkte emoties komen dus vaak vanuit de jeugd. Ik zie het nog weer vaker bij hooggevoelige vrouwen. Zij hebben in hun jeugd niet de liefde en veiligheid gekregen die zij zo nodig hadden. Door wat voor omstandigheden dan ook.
In ieder geval werkt dit gegeven door in een groot deel van hun leven. Ze zijn zich gaan aanpassen en zichzelf gaan wegcijferen. Ze hebben zichzelf klein gehouden om maar vooral zoveel mogelijk onzichtbaar te zijn. Zonder dat ze er zelf heel duidelijk van bewust waren. Ze blijven daardoor maar tegen bepaalde zaken aanlopen. Bepaalde aspecten van hun leven komen daardoor nooit helemaal tot bloei.
Ook kunnen er op een gegeven moment fysieke of psychische klachten ontstaan. Bijvoorbeeld vermoeidheid, allergieen, depressies, angsten, kanker of bepaalde autoimmuunziektes.
Mijn ervaring bij al dit soort vrouwen is, dat het energetische hart op de één of andere manier gekwetst is. Het woord ‘gebroken hart’ komt hier vandaan. Energetisch kan ik dat soms heel duidelijk voelen. Soms gebroken, soms energetisch uit elkaar getrokken, soms leeg, soms koud. Soms is er geen verbinding tussen het mannelijke aspect en het vrouwelijke aspect.
Er is heel vaak wat aan de hand met het energetische hart, omdat dit orgaan het meest gevoelig is voor emotionele kwetsuren. En als er niks aan wordt gedaan, kan dit een heel leven lang voortsudderen.
Het is zo belangrijk voor ons om ons hart weer te helen, omdat ons hart in directe verbinding staat met onze ziel.
 
Met een geheeld hart en een bevrijd zijn van de onverwerkte emoties ervaren we een veel mooier leven en zijn we in staat fantastische dingen naar ons toe te trekken. Daarom is dit voor mij zo’n belangrijk aspect om onder de aandacht te brengen.
Vrouwen verdienen het om een gelukkig bevredigend leven te voeren. Om zich waardevol te voelen. Hoe gelukkiger je bent, hoe beter jouw capaciteiten en kwaliteiten tot bloei kunnen komen. 
Vanwege hun natuurlijke vermogens tot verbinden, hun capaciteiten zich beter in te voelen in de ander, hun intuitieve vermogens en hun emotionele onderscheidingsvermogen zijn vrouwen ontzettend waardevol voor de samenleving. Ik zou heel graag willen dat alle vrouwen zich weer waardevol gaan voelen.

Hoe ga jij je weer waardevol voelen?

Wil jij je graag weer een waardevolle vrouw voelen? Die geluk, tevredenheid en overvloed ervaart in haar leven? Die zich geheeld  en zelfverzekerd voelt? Die haar talenten en wijsheid volop kan inzetten? Die voelt dat ze erbij hoort, die gezien en gehoord wordt?
Dan ben je bij mij aan het goede adres. Samen gaan we bekijken waar jij tegenaan loopt. Ik neem je bij de hand. Hoe we je gevoelens over pijnlijke gebeurtenissen uit het verleden los kunnen laten. Hoe we achter jouw kwaliteiten en talenten kunnen komen, en die gaan versterken. 
‘Vrouw van waarde, waardig en vol. Vrouwelijk in haar volheid.    Voluit levend, trots, fier en vrij. Ben ik als waardevolle vrouw.’

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.