Geloof in je kracht

 
Een week geleden bekeek ik een prachtig filmpje over paarden, waarin de kracht van paarden werd getoond. Helaas kan ik het niet terugvinden op YouTube, anders had ik het hier gedeeld. Maar ik ga het verhaal vertellen. Volgens mij speelde het zich af in Mongolie. Een paar ruiters kwamen aanrijden over een veld en stopten bij een grote modderpoel waar een paard tot zijn hoofd helemaal in vastzat. Het was een trieste aanblik, en wanneer er niet snel wat gedaan zou worden, zou dit dier jammerlijk aan zijn einde komen. De ruiters stegen af van hun paarden, kwamen polshoogte nemen bij het paard en gingen overleggen.
 
Wat er toen gebeurde vond ik heel bijzonder. Eén van de ruiters galoppeerde weg en kwam even later aanrijden met een hele kudde paarden, die hij in een grote cirkel liet rondgalopperen rondom de modderpoel met het paard erin. Heel indrukwekkend. De krachtige energie was voelbaar.
 
Kennelijk had dit ook zijn uitwerking op het vastzittende paard. Je zag namelijk dat er al snel beweging in het vastzittende paard kwam. Hij probeerde te steigeren, en zich zo met zijn voorbenen los te wringen. De dynamiek van de kudde moet iets van een oerkracht in het paard hebben losgemaakt, want je zag dat het kostte wat het kostte zich weer wilde aansluiten bij de kudde. Intussen galoppeerde de kudde alsmaar in een ruime boog om hem heen. Je merkte dat er steeds meer levenskracht terugkwam in het paard. Het zette alles op alles, en wist zich met stukjes en beetjes te bevrijden uit zijn benarde positie. Even later liep hij op de veilige harde grond en stond nog na te trillen van de immense inspanning.
 
 
Het ontroerde mij heel sterk. En tegelijkertijd voelde ik grote bewondering en respect. Zowel voor het paard, maar ook voor zijn redders die het op deze bijzondere manier hadden aangepakt. Ze hebben het paard letterlijk en figuurlijk weer in zijn eigen kracht gezet. Zij hebben de ideale omstandigheden gefaciliteerd, maar het paard wist zich uit eigen kracht te bevrijden.
 
Ik vermoed dat het mij zo sterk ontroerde, omdat het filmpje voor mij een soort metafoor was. Een metafoor voor ongeziene krachten, ook bij ons. Wij als mensen bezitten enorme krachten, enorme vermogens, waarvan wijzelf vaak niet eens weet hebben. Heel veel heeft met onze mindset en perceptie te maken. Hoe wij over onszelf denken, welke diepe overtuigingen er in ons bestaan, weerspiegelt zich in de situatie en mensen om ons heen.
Voel jij je slachtoffer, dan krijg je met nog meer met situaties te maken waarin jij het slachtoffer bent. Voel jij je krachtig en zelfverzekerd, dan krijg je dat ook als zodanig in de buitenwereld gepresenteerd. Zo binnen, zo buiten.
 
 
 
Natuurlijk is het niet eenvoudig om je mindset van de één op de andere dag te veranderen. Daar is inzicht, acceptatie en verbreding van je bewustzijn voor nodig. Oefening en het vertrouwen dat je die kracht én wijsheid absoluut in je hebt. Want ik ben ervan overtuigd dat een ieder dat heeft. Ook jij.
Heel graag wil ik jou hierin begeleiden. Om van jou weer een krachtig, waardevol en zelfverzekerd mens te maken. Om je als zodanig te voelen. Neem gerust eens contact op met mij voor de mogelijkheden. Tel.: 06-10656819 of www.dewaardevollevrouw.nl
 
 
 
 
 
Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *