Je (hoog)gevoeligheid als kompas

Je (hoog)gevoeligheid als kompas

Je (hoog)gevoeligheid als kompas De waardevolle Vrouw
Sommige mensen zijn zo gevoelig, dat ze er veel last van ondervinden. Ze zijn sneller uit het lood geslagen, hebben moeite hun balans te houden en nemen heel gemakkelijk dingen over van een ander.
Ze worden sneller moe, hebben regelmatig vegetatieve klachten, hebben een verlaagde pijngrens of aldoor een laag energieniveau.
Misschien herken je deze symptomen bij jezelf.
Weet dan dat jij niet de enige bent op deze aarde met dit soort gevoeligheden.
De oorzaken kunnen divers zijn en toch is er vaak één gemeenschappelijke deler: hoog gevoeligheid.
 
Via de craniosacraaltherapie kan ik nauwkeuriger iemands ‘bedrading’ waarnemen om specifiekere nuances te voelen. Want ieder persoon is desondanks uniek. Heeft haar of zijn hele eigen kenmerken, voorkeuren én kwaliteiten.
Zo is het bindweefsel een soort bedrading, wat de organen, spieren, botten omhult en bij elkaar houdt, en dit is op de één of andere manier allemaal met elkaar verbonden.
Via het bindweefsel krijg ik door in welke hoek ik moet zoeken bij problemen.
Ergens in het lijf is dit erg strak en verdicht. Het kan zijn dat hier keihard gewerkt moet worden om de balans zoveel mogelijk in tact te houden.
De kou die mijn handen tegemoet komt, zegt mij iets over een oude negatieve lading energie die het lichaam aan het verlaten is.
De ‘fluid body’ levert mij m.n. indrukken op over iemands gevoeligheid en gemoedstoestand.
Aangezien wij voor ongeveer 70% bestaan uit water, geeft de energie vanuit dit water veel informatie.
Door erop in te zoomen voel ik of er een sterke deining is, of het water rustig kabbelt of compleet stil is. Hoe sterker de deining, hoe meer nervositeit in je systeem, hoe ongemakkelijker jij je zult voelen.
Het heeft vaak te maken met een onbeheersbare sterke emotie die zich aandient, bv. angst.
Je zou kunnen veronderstellen, dat het je ontbreekt aan een veilige basis. Je hebt niks om op terug te vallen.
Het lijkt wel alsof ik een zeilbootje waarneem die wat onbestuurbaar is geworden en overgeleverd is aan de elementen. Tevens voel ik vaak dat het zwaartepunt niet klopt. Enfin, allemaal niet zo gunstig voor een leuk uitje op deze aarde. Het kost je erg veel moeite om jouw reis op een aangename manier te ondernemen.
 
Door me af te stemmen op datgene wat jij als (hoog)gevoelig wezen het meeste nodig heeft, krijgt jouw voertuig iets meer ‘body’, ontstaat er meer evenwicht, zakt het zwaartepunt en wordt het water wat rustiger.
Al met al hoeft het bootje waarmee jij bent toegerust geen grote verbouwing, want het is een perfect bootje, uitermate geschikt voor jouw levensreis. Het is ideaal voor de hoog gevoelige reiziger.
Je voelt middels jouw bootje veel intenser, je kunt sneller ageren, het is jouw kompas.
Iedere keer wanneer jij misselijk wordt, overprikkeld bent, dreigt omver geworpen te worden, mag jij weer vertragen, terugkeren naar de rust en stilte. Tot jij weer klaar bent voor de volgende etappe.
Vooral mag jij leren jouw grenzen te bewaken, zodat jij niet alleen maar bezig bent met navigeren.
Door contact te maken met vergelijkbare bootjes zul je nog meer kneepjes van het vak leren, maar het beste leer je door zelf ervaringen op te doen.
 
Weet vooral dat het leven ook bestaat uit genieten en dat het leven jou op diverse manieren daarbij ondersteunt.
Het is je van harte gegund. Omdat je het waard bent.
Ik wens jou een hele goede behouden reis.
 

Plaats een reactie