Ontspanning tot in de kern van je wezen

Ontspanning tot in de kern van je wezen

Ontspanning tot in de kern van je wezen De waardevolle Vrouw

Ik ken geen andere behandelvorm waarbij je zo diep in een heerlijke ontspanning terechtkomt als bij craniosacraaltherapie. De ontspanning dringt door tot diep in je cellen, zo lijkt het wel. Je kunt niet anders dan je er volledig aan over te geven. Je lijkt bijna vloeibaar te worden.

Vaak is dit gevoel zo wenselijk, omdat gedurende de dag de radertjes in je hoofd continu bezig zijn. Vooral bij jou, die vandaag alweer bezig is met morgen en sowieso alles graag onder controle heeft. Daarom sta je zo’n beetje altijd ‘aan’. Wat erg vermoeiend is en veel spanningen veroorzaakt in je lijf.

Al gelijk aan het begin lijk je op wolken te zweven en is het een weldaad de spanning uit je lijf te voelen wegglijden. Je merkt nog wel dat je ijskoude voeten hebt, omdat je vaak in je hoofd zit, waardoor de energie moeilijk naar beneden kan stromen. Met het vasthouden van de voeten, voel je dat de energie geleidelijk aan zakt naar je onderdanen, en je krijgt nog mee, dat ze steeds warmer worden. Vaag krijg je mee waar ze haar handen plaatst, tegelijkertijd begin je steeds dieper weg te zakken.

Het is zo aangenaam, omdat het zenuwstelsel op een aangename manier ‘aangeraakt’ wordt. Het lijkt wel of zij op afstand op verschillende knopjes drukt, om de alertheid helemaal uit te zetten. De hoofdpijn neemt af, en de spanningen in je nek en schouderpartij voelen al een stuk minder. Je maakt je niet meer zo druk om die zaken waar je je een uur geleden nog kopzorgen om had. Alles lijkt minder belangrijk en je voelt alleen maar het ‘nu’.

Is dat nu echt, of lijkt het alleen maar zo dat je je op een waterbed bevindt? Omdat jij steeds beter en dieper kunt voelen, zul je ook binnen jezelf voelen dat je cellen voor minimaal 70% uit water bestaan. Door de hele fijngevoelige behandelvorm wordt hier invloed op uitgeoefend. Maar het is niet eng of onprettig. Soms zat hier nog een behoorlijke portie stress, omdat water van nature alle trillingsfrequenties van onverwerkte emoties op kan slaan. Ook al waren ze van je moeder. Met het vrijkomen van deze oude energie kan het zijn dat je wat verdriet naar boven voelt borrelen. Oud zeer, onverwerkte zaken komen aan de oppervlakte, komen in beweging om vervolgens geintegreerd of losgelaten te worden. Dit is oké, zo word je weer een stukje opgeschoond. Stukje voor stukje werkt ze zich naar boven, om tenslotte je hoofd te behandelen. Dit is zalig. Vooral voor jou, omdat je meestal in je hoofd zit. Door haar kundige en warme handen kun je veel makkelijker loslaten en je overgeven aan de ontspanning. Voor je het weet is de tijd om. Je lijkt ver weg te zijn geweest en moet even weer helemaal bijkomen. Toch voel je dat je behoorlijk wat zaken hebt losgelaten. Het voelt anders…

Ben je nieuwsgierig geworden? En zou je ook wel eens toe zijn aan een complete ontspanning? Voel je vrij om eens contact op te nemen. Er zijn een paar mogelijkheden om jou weer op de rit te krijgen.

Plaats een reactie