Over Sietske

Over Sietske De waardevolle Vrouw

Over Sietske

 

Van fysiotherapeute naar craniosacraaltherapeute

Als net afgestudeerd fysiotherapeute ben ik in 1988 op 22-jarige leeftijd vertrokken naar Zwitserland, waar ik uiteindelijk meer dan 21 jaar vertoefde. Het is in Zwitserland, waar ik door een burn-out in aanraking kwam met de craniosacraaltherapie. Het was voor mij een verademing toen ik in aanraking kwam met deze verfijnde behandelmethode. Ik kon eindelijk handen en voeten geven aan mijn hoog sensitiviteit, sterke intuïtie, als ook mijn helende handen. Alles viel op zijn plek. Het is mijn tweede natuur, heel diep te voelen. De fysiotherapie heb ik na een jaar of 30 ermee te hebben gewerkt, helemaal losgelaten.
Craniosacraaltherapie is voor mij een hele effectieve methode. Ik vind het heerlijk om te doen. Het échte helingswerk gebeurt bij mijn behandelingen m.n. door deze behandelvorm. Ik krijg beelden en voel gelijk aan het begin wat de rode draad is bij iemand. Ik voel duidelijk waar fysieke, energetische of emotionele blokkades zitten. Samen met het gesprek dat er altijd aan vooraf gaat kom ik duidelijker tot de kern van het probleem. En kan daardoor ook efficiënter behandelen.
Van 2009 tot eind 2011 heb ik de opleiding craniosacraaltherapie in Zürich (Zwitserland) gevolgd. Van 2013 tot eind mei 2016 heb ik een opleiding gevolgd in biodynamische craniosacraaltherapie in Schondorf a. Ammersee in Zuid-Duitsland, en integreer beide craniosacraaltherapie vormen in mijn behandelingen. In 2012 startte ik met mijn eigen Praktijk De helpende Hand.

Van therapeut naar healer

Meer en meer ging ik op een holistische manier naar de mens en alles eromheen kijken. Ik ben me gaan verdiepen in systemen en patronen en kwam in Zwitserland al in contact met familieopstellingen. In Nederland heb ik mij daar verder in bekwaamd. Ik ben elke keer weer verbaasd en geboeid over de wonderbaarlijke magie van dit systeemwerk. Het geeft zoveel meer inzichten in iemands karakter en problematiek. In het doorwerken van patronen door hele vrouwen(familie)lijnen of mannen(familie)lijnen heen. Het loslaten van zaken die hem of haar niet meer dienen, en wat dat de mens dan allemaal oplevert. Bij Hylke Bonnema heb ik een methode geleerd, om m.b.v. briefjes familieopstellingen te doen. Ook maak ik er energetisch gebruik van binnen mijn craniosacraaltherapie behandelingen.

Germaanse geneeskunde of Biologika

Een aantal jaren geleden heb ik 2 opleidingen gedaan bij Biologika Nederland: de basisopleiding en ‘de vrouwelijke ziektes’. Biologika, of eigenlijk de Germaanse geneeskunde, is ontwikkeld door de Duitse arts Dr. Geert Ryke Hamer en staat haaks op de reguliere geneeskunde. Zij gaat uit van een biologische natuurlijke zinvolheid van iedere ziekte. Iedere ziekte heeft eigenlijk als doel om de mens te laten overleven. Eraan vooraf gegaan is een emotionele of biologische shock, die moeilijk te verteren was. Zodra deze shock enigszins is hersteld, gaat het lichaam de gemaakte aanpassingen gedurende de shock weer herstellen. Dit gaat vaak gepaard met ontstekingen, vocht, zwelling en pijn. Wij voelen ons dan ziek. Het lichaam is in feite aan het opruimen en weer herstellen van het weefsel. Virussen, schimmels en bacteriën zijn een symptoom dat het lichaam aan het opruimen en herstellen is. Het is NIET de oorzaak van ziekte.
Kortom een totaal andere kijk. Ik vind deze kijk erg boeiend en kan me er helemaal in vinden. Vanaf het begin resoneerde dit sterk met mij.
Deze visie geeft wel veel rust en vertrouwen dat het lichaam meestal in staat is om alles weer te doen genezen. Dat daar een logica en zelf genezend vermogen achter zit. De sites die veel informatie hierover geven zijn oa www.biologikanederland.nl. en www.danielderweduwen.be.

Spiritualiteit

Van begin 2021 t/m halverwege 2022 heb ik een opleiding gevolgd bij de Spirituele Transformatie Academie van Iris Boonstra. Ik voelde dat het tijd werd voor weer een volgende verdieping in mijn spiritualiteit en dit sloot daar perfect bij aan. Middels vele lichtmeditaties, oefeningen en uitwisselingen met studiegenoten kwam ik veel meer in contact met wie ik in essentie ben. Ik ben in deze periode veel zuiverder en fijngevoeliger geworden. Tevens namen mijn eigenwaardegevoel en zelfverzekerdheid toe. Ik erkende mijn emoties, maar kon ze ook makkelijker laten zijn voor wat ze zijn. Meditaties zijn niet meer weg te denken uit mijn leven. Ze voeden en resetten mij. Meditaties maken ook een vast onderdeel uit van de 2 vrouwencirkels waar ik deel van uitmaak. Er wordt veel uitgewisseld, aangemoedigd, bekrachtigd, gelachen en gehuild. Zo zetten we elke keer een enorm krachtig veld van vrouwelijke energie neer.

Aan het einde van de zomer van 2021 voelde ik sterk de behoefte om de focus van mijn bedrijf meer te verleggen naar vrouwen. Omdat ik voelde dat ik veel duidelijker iets kan betekenen voor de vrouwen. Vrouwen, wel of niet werkzaam, volop in het leven staande. Die goed weten wat ze willen en toch dreigen vast te lopen. Vrouwen die krachtig zijn en toch te maken hebben met angsten, frustraties of depressies. Ze voelen zichzelf vaak minderwaardig door trauma’s uit het verleden of omdat ze in hun families worden buitengesloten. Ze verdienen het om zich weer te mogen laten zien voor wat ze zijn: waardevolle, krachtige en unieke vrouwen.

De waardevolle Vrouw is geboren.

En zo wisselde de naam van mijn bedrijf van ‘Praktijk De helpende Hand’ eind 2021 in ‘De waardevolle Vrouw’. Mijn persoonlijke verhaal heeft veel invloed gehad op het ontstaan van de naam van mijn nieuwe bedrijf ‘De waardevolle Vrouw’. Mijn bedrijf bevindt zich in IJhorst. Voor alles wat ik aanbied, verwijs ik naar het kopje Aanbod.