Ruimte

Ruimte ……

Als ze de eerste keer onder behandeling komt geeft ze aan dat ze gedreven wordt door angst. Vanuit angst neemt ze besluiten. Ze ziet overal apen en beren op de weg. Dit leidt af en toe tot paniekaanvallen. Hierdoor heeft ze continu veel stress in haar lijf. Bij het wakker worden ’s ochtends is haar eerste gedachte: ‘Oh, wat was er vandaag ook maar weer?’ Er is altijd een sluimerend gevoel van angst of depressiviteit aanwezig.
Zoals meestal vraag ik uitvoerig naar de eerste levensjaren. Ze geeft aan dat de thuissituatie niet erg fijn was, het voelde niet veilig aan. In haar beleving zijn zij en haar zussen op een bepaalde manier emotioneel beschadigd. De moeder heeft wel eens aangegeven dat zij de kinderen liever niet had gehad. Daar kwam het op neer. Daar kwam bij dat mijn client een sterk verantwoordelijkheids- gevoel bezat, en voor haar gevoel voor haar zussen de wind uit de zeilen moest houden. Zo voelde ze niet wat haar eigen wensen, verlangens en behoeftes waren.

Met de cranio én gesprekken heb ik haar 4 keer behandeld. Haar onverwerkte emoties bevrijd, haar laten ontstressen, haar systeem én haar emotionele lichaam gereset.
Haar laten voelen dat er altijd voldoende veiligheid, geborgenheid en liefde voor haar is. En dit in haar systeem ‘ingegoten’ ahw. Ook heel specifiek met haar ‘innerlijke kind’ bezig geweest. Deze laten ‘bemoederen’ door haar eigen volwassen ik.

Vandaag kwam ze voor de 5e keer. Ze is dezelfde vrouw niet meer. Ze oogt veel meer ontspannen en zacht. Ze geeft aan dat er in haar RUIMTE is ontstaan. Voor haar een nieuw gevoel. Ze realiseerde zich dat ze haar hele leven continu ‘onder stroom’ stond. Ze hield alles onder controle, uit een soort overlevingsinstinct, wat veel spanningen opriep. Fysiek en geestelijk.

Nu dat weg is wordt ze ’s ochtends blijer en relaxter wakker. Er komt nu bij haar een verlangen los naar gezien en gehoord worden. Een verlangen naar erkenning, maar dan op een volwassen manier. Wat een proces! Hier doe ik het voor. Intens dankbaar en blij dat ik dit werk mag doen.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *