Mijn naam is Sietske Osinga, 56 jaar jong. Woonachtig net buiten IJhorst in het prachtige Reestdal. Ik geniet van de natuur, de rust en mijn knusse huis. Ik hou me erg veel bezig met mijn vriendschappen, spiritualiteit en persoonlijke groei. Een aantal jaren geleden kwam mijn vriend in mijn leven als slagroom op de taart. Ik ben een gelukkig mens.

Van fysiotherapeute naar  craniosacraaltherapeute

Als net afgestudeerd fysiotherapeute ben ik in 1988 vertrokken naar Zwitserland, waar ik uiteindelijk meer dan 21 jaar vertoefde. Het is in Zwitserland, waar ik door een burnout in aanraking kwam met de craniosacraaltherapie. Het was voor mij een verademing toen ik in aanraking kwam met deze verfijnde behandelmethode. Ik kon eindelijk handen en voeten geven aan mijn hoogsensitiviteit, sterke intuitie, als ook mijn helende handen. Alles viel op zijn plek. Het is mijn tweede natuur, heel diep te voelen. De fysiotherapie heb ik na een jaar of 30 ermee te hebben gewerkt, helemaal losgelaten.

Craniosacraaltherapie is een zachte, energetische en bijna meditatieve vorm van lichaamsgerichte therapie. Het is voor mij een hele effectieve methode gebleken. Ik vind het heerlijk om te doen. Het échte helingswerk gebeurt bij mijn behandelingen m.n. door deze behandelvorm. Ik krijg beelden en voel gelijk aan het begin wat de rode draad is bij iemand. Ik voel duidelijk waar fysieke, energetische of emotionele blokkades zitten. Samen met het gesprek dat er altijd aan vooraf gaat kom ik duidelijker tot de kern van het probleem. En kan daardoor ook efficiënter behandelen.

Van 2009 tot eind 2011 heb ik de opleiding craniosacraaltherapie in Zürich (Zwitserland) gevolgd. Van 2013 tot eind mei 2016 heb ik een opleiding gevolgd in biodynamische craniosacraaltherapie en prenataaltherapie in Schondorf a. Ammersee in Zuid-Duitsland, en integreer beide craniosacraaltherapievormen in mijn behandelingen. In 2012 startte ik met mijn eigen Praktijk De helpende Hand.

Van therapeut naar healer

Familieopstellingen

Meer en meer ging ik op een holistische manier naar de mens en alles eromheen gaan kijken. Ik ben me gaan verdiepen in systemen en patronen en kwam in contact met familieopstellingen. Al in Zwitserland. In Nederland ben ik er verder mee gegaan. Bij diverse mensen heb ik meegedaan aan weekenden of gewoon 1 dag gevuld met familieopstellingen. Ik ben elke keer weer verbaasd en geboeid over de wonderbaarlijke magie van dit systeemwerk. Het geeft zoveel meer inzichten in iemands karakter en problematiek. In het doorwerken van patronen door hele vrouwen(familie)lijnen of mannen(familie)lijnen heen. Het loslaten van zaken die hem of haar niet meer dienen, en wat dat de mens die opstelt dan allemaal oplevert. Bij Hylke Bonnema heb ik een methode geleerd, om mbv briefjes familieopstellingen te doen. Ook maak ik er energetisch gebruik van binnen mijn craniobehandelingen.

Germaanse geneeskunde of Biologika

Een aantal jaren geleden heb ik 2 opleidingen gedaan bij Biologika Nederland: de basisopleiding en ‘de vrouwelijke ziektes’. Biologika, of eigenlijk de Germaanse geneeskunde, is ontwikkeld door de Duitser Dr. Geert Ryke Hamer en staat haaks op de reguliere geneeskunde. Zij gaat uit van een biologische natuurlijke zinvolheid van iedere ziekte. Iedere ziekte heeft eigenlijk als doel om de mens te laten overleven. Eraan vooraf gegaan is een emotionele of biologische shock, die moeilijk te verteren was. Zodra deze shock enigszins is hersteld, gaat het lichaam de gemaakte aanpassingen gedurende de shock weer herstellen. Dit gaat vaak gepaard met ontstekingen, vocht, zwelling en pijn. Wij voelen ons dan ziek. Het lichaam is in feite aan het herstellen, opruimen, weer opbouwen van het weefsel. Virussen, schimmels en bacterien zijn een symptoom dat het lichaam aan het opruimen en herstellen is. Het is NIET de oorzaak van ziekte. Kortom een totaal andere kijk. Ik vind deze kijk erg boeiend en kan me er helemaal in vinden. Vanaf het begin resoneerde dit sterk met mij. Deze visie geeft wel veel rust en vertrouwen dat het lichaam meestal in staat is om alles weer te doen genezen. Dat daar een logica en zelfgenezend vermogen achter zit. De site die veel informatie hierover geeft is www.biologikanederland.nl.

Jaartraining Spiritueel Meesterschap

Sinds begin 2021 doe ik een opleiding bij de Spirituele Transformatie Academie van Iris Boonstra. Ik voelde dat het tijd werd voor weer een volgende verdiepende stap, en dit sloot daar volledig bij aan. Middels vele Lichtmeditaties, oefeningen en opdrachten kom ik veel meer in contact met wie ik in essentie ben. Ik ervaar veel meer van mijn ziel in de mens Sietske door. Dit maakt dat ik veel krachtiger, zuiverder én tegelijkertijd fijngevoeliger ben geworden in mijn behandelingen. Tevens voel ik in mijzelf meer eigenwaarde, zelfliefde en kracht. Ik ben in contact gekomen met een heel aantal gidsen van mij, en maak vaak prachtige reizen gedurende de meditaties. Het is een enorme verrijking en verruiming van mijn bewustzijn. Ik merk zo goed, dat wij enorm worden geholpen, dat wij veel meer kwaliteiten en talenten hebben dan wij aannemen. Dat wij veel grootser zijn, dan wij denken.

Een jaar geleden, eind zomer 2021 voelde ik sterk de behoefte om de focus van mijn bedrijf meer te verleggen naar vrouwen. Vrouwen tussen de 30 en 50, wel of niet werkzaam, volop in het leven staande. Die stevig met beide benen op de grond staan. Toch zitten ze tegen een burnout aan, hebben te kampen hebben met angsten of depressies. Ze voelen zichzelf vaak minderwaardig, door trauma’s vanuit het verleden en verdienen het om zich weer waardevolle, krachtige en evenwichtige vrouwen te mogen gaan voelen.

De waardevolle Vrouw is geboren.

En zo wisselde de naam van mijn bedrijf van ‘Praktijk De helpende Hand’ begin december 2021 naar ‘De waardevolle Vrouw’. Mijn persoonlijke verhaal over mijn eigen struggles in mijn leven heb ik uit de doeken gedaan in de blog ‘ Van waardeloos naar een waardevolle Vrouw’. Dit heeft veel invloed gehad op het ontstaan van de naam van mijn nieuwe bedrijf ‘De waardevolle Vrouw’. Deze bevindt zich nog steeds in IJhorst.  

Eén reactie

  1. Hallo Sietske
    Wat leuk om te lezen hoe je bent gezeteld. En wat ben je gegroeid en wat heb je veel ondernomen. Jij hebt mijn behandeld in kampen bij de fysio .je kwam net terug uit Zwitserland en aan het onder zoeken wat je wou je was nog in opleiding in Zwitserland met cranio sacraal therapie bezig.
    Laten begon je in oud kragenburg.daar heb je cranio sacraal therapie bij mijn uit gevoerd ik heb me open gesteld en het als zeer prettig ervaren. En het heeft zeker heel veel knoppen uit mijn verleden los gemaakt.Ik heb dit altijd als prettig ervaren tevens ook onze gesprekken die we hebben gevoerd.leuk te lezen dat je er zo in door bent gegaan .wens je het alle beste toe .met vriendelijke groet carolien temmink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.