En dan zijn er ineens 10 jaar voorbij. 10 jaren die voorbijgevlogen zijn. 10 jaar geleden ben ik mijn praktijk begonnen. In maart 2012 kreeg het de naam: Praktijk De helpende Hand, praktijk voor fysiotherapie en craniosacraaltherapie. 

Wat is er sindsdien veel gebeurd en veranderd. Qua locatie ben ik een aantal keren verhuisd, om uiteindelijk in 2015 gewoon te belanden bij mij thuis, waar ik nu inmiddels een prachtige ruime behandelruimte heb.

In 2015 heb ik de fysiotherapie helemaal losgelaten, omdat dit voor mij niet meer te doen was, en het paste niet meer bij mij.                    Ik wilde mijn energetische en voelende kwaliteiten liever uitdiepen. Hier lag mijn kracht, mijn interesse en daar heb ik achteraf helemaal geen spijt van gehad. Tevens ging mijn aandacht steeds meer uit naar de totale mens. Ik was altijd zo benieuwd naar de persoon achter de klachten, achter de pijn en overdekkende emoties. Wat had hij of zij gemist in haar leven? Wat waren de diepste wensen en verlangens waar niet aan voldaan was.

Hoe kon het dat iemand nog steeds zoveel boosheid, verdriet, angsten of paniekaanvallen met zich mee droeg? Zo probeerde ik steeds onderdelen van de totale puzzle op te lossen. Wetende dat er een totaal liefdevolle kern in ieder mens moet zitten.

Mijn eigen ontwikkeling stond ook niet stil. Ik heb gedurende de afgelopen 10 jaar diverse cursussen gevolgd, seminaren en webinars bijgewoond, een hele riks aan familieopstellingen gedaan en een paar jaartrainingen gevolgd. Stapje voor stapje ben ik gegroeid en wijzer geworden. En dat neem ik heel graag mee in de behandelingen.

In de ‘corona’tijd begon mijn praktijk rustiger te worden. Al zal dat ook ergens goed voor zijn geweest. Ik heb de rust en de natuur opgezocht, heb ook veel uitgewisseld met gelijkgestemde vriendinnen en collega’s.

Eind januari van het afgelopen jaar kwam Iris Boonstra van de Spirituele Transformatie Academie op mijn pad. Dat heeft een enorme verdieping en versnelling in mijn leven gebracht. Ik geloof dat ik vanaf dat moment me gaandeweg meer concentreerde op alle goede kwaliteiten en talenten in eerste instantie bij mijzelf, maar ook bij mijn clienten. De focus werd anders, maar was wel heel bepalend. Van de focus op het loslaten van negatieve ervaringen, overbelastende situaties en onverwerkte emoties, verplaatste deze zich gaandeweg meer naar iemands kwaliteiten, talenten en potentiaal. De intentie is anders, maar wel wezenlijk.

Daarom klopte de naam Praktijk De helpende Hand op een gegeven moment niet meer voor mij.                                                                  Ik wilde meer de begeleider zijn, de facilitator, de inspirator én healer. Ongeveer deze combinatie. Ik wilde ook graag dat de mensen zélf tot  inzichten komen, dat ze weliswaar met een beetje hulp, zélf achter hun beperkte overtuigingen en patronen komen, om ze vervolgens om te zetten in iets positiefs. Om erachter te komen wat voor waardevolle liefdevolle mensen ze in de kern zijn.

Zo ontstond in december van het afgelopen jaar de nieuwe naam : ‘De waardevolle Vrouw’.  Waarbij ik vrouwen weer hun eigenwaarde, hun kracht, hun liefdevolle ZIJN wil laten ervaren. Ik wil ze weer laten ervaren wat voor waardevolle vrouwen ze zijn.

Vanwege dit jubileum, om mee te genieten in de feestvreugde, krijgt elke client, die zich vanaf vandaag tot eind maart nieuw aanmeldt, een presentje. Laat je verrassen!                                                          Intussen ga ik verder voor de volgende 10 jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.