Uitgestelde behandelingen bij kanker. Wat nu?

Door het hele Corona gebeuren worden heel veel andere behandelingen in ziekenhuizen in eerste instantie uitgesteld. Zo ook de gebruikelijke behandelingen bij kankerpatienten.

Zonder in de stress te raken zou je van de ‘gegeven’ tijd gebruik kunnen maken om eens te kijken en informeren op welke manier jij je lijf in optimale staat zou kunnen brengen.
Eén van de belangrijkste dingen is het verbeteren van je immuunsysteem.
Met een goed functionerend immuunsysteem ben je fysiek veel fitter en weet je lijf tijdig alle gifstoffen, ziektekiemen en zieke cellen af te voeren. Zodat ze je lijf niet meer belasten. Goede gezonde voeding is hierbij een must. Weinig suikers, vetten, zuivel, witmeelprodukten en geraffineerde produkten. Veel fruit en groente, rauw, gekookt of in smoothies verwerkt.
Er is veel te vinden hierover in de boekhandels of op het internet.

Een sterker immuunsysteem krijg je ook bij een betere conditie, dus
regelmatig (flink) bewegen is ontzettend belangrijk. Het liefst in de frisse buitenlucht. Wanneer er door je lijf genoeg zuurstof kan worden opgenomen, ontstaat er een gezondere balans in de cellen. Téveel afvalprodukten, téveel CO2 maken dat de cellen sneller gaan verzuren en vatbaarder worden voor het krijgen van ziektes als kanker.
Een immuunsysteem profiteert van voldoende rust en slaap. Het is heel belangrijk je rustmomenten te pakken en niet aldoor bezig te zijn. In je slaap is je lichaam zich aan het ontgiften en resetten en ontstaat er in de cellen weer een natuurlijke balans. Ook gedurende de slaap is het belangrijk om je slaapkamer goed te ventileren, zodat de frisse zuurstof zijn werk kan doen.
Het meest ideaal zou zijn, dat je alles wat jouw systeem op de één of andere manier belast weglaat of opruimt. Is er op dit moment in je leven een situatie die erg ongezond is voor jou? Die jou belast? Die jou op een bepaalde manier vergiftigt? Geef je teveel van jezelf weg? Welke zijn de emoties die jou al langere tijd belasten? Het emotionele opruimwerk is enorm belangrijk. Emotionele blokkades kunnen op lange termijn veel schade aanrichten.

Maar je zult merken, wanneer je hiermee aan de slag gaat, dat je je letterlijk en figuurlijk opgeruimder en lichter voelt.

Als je deze dingen een tijd goed hebt gedaan, zal de kanker niet weg zijn, maar misschien wel anders zijn. Misschien is de tumor kleiner geworden, misschien voel je jezelf veel fitter en sterker. Misschien sta je steviger en durf je meer verantwoordelijkheid te nemen over je eigen gezondheid.
Misschien neem je beslissingen over situaties die jou al heel lang niet lekker zaten. Onderschat het niet wat je zelf kunt doen. Ik wens jou heel veel succes en sterkte. En mocht je hierbij een helpende hand nodig hebben, bied ik je deze graag aan.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *