Ziekte en bewustzijn.

Ziekte en bewustzijn.

Wist u dat vrijwel aan elk ziektebeeld een emotioneel conflict voorafgegaan is? Dat kan varieren van enkele weken tot soms zelfs jaren geleden. Het kan te maken hebben met een sterk GEVOEL van wrok, verlies, verdriet, ontbering, grensoverschrijding, of juist een zgn onwenselijkheidsconflict. Het laatste betreft een bep situatie die nog in stand wordt gehouden, bv. een huwelijksrelatie, maar je wilt er heel graag vanaf. Het kan bv ook zijn, dat er diep in je systeem een soort van verbetenheid zit, een gevoel van overal tegen te moeten ‘vechten’, wat maakt dat je lijf altijd in een bep. staat van alertheid is, en er aldoor ontstekingsreacties ontstaan. Soms zijn de onderliggende emoties niet altijd heel duidelijk herkenbaar. Uit een soort van overlevingsstrategie lijken er soms meerdere lagen over elkaar heen te liggen.

Emoties zoals wrok, voortdurende frustratie, of langdurig verdriet, ontstaan omdat er in een bep. basisbehoefte niet is voorzien. De basisbehoefte van iedereen is naast voedsel, water, zuurstof vooral LIEFDE. Er mogen zijn, gewoon zoals je bent, en gezien en gehoord worden. Er toe doen. Bij een groot aantal ontstaat dit al in de jeugd, het kan echter ook later ontstaan. In een huwelijksrelatie of werksituatie kan er gaandeweg een ‘vergiftende’ sfeer zijn ontstaan.

Hoe kan ik jou hierin helpen?

In een gesprek ga ik met jou onderzoeken wat er op dit moment niet goed gaat in je leven. Waar je voor je gevoel telkens tegen moet vechten. Wat jou eigenlijk vergiftigt. Wat jouw energie ondermijnt. Zonder dat iemand het zelf doorheeft, komen in een gesprek vaak bep. woorden terug, die het eigenlijke antwoord al geven. Ik laat jou er echter zelf bewust van worden, want dan leer je er het meest van. Vervolgens draai ik de zaken om. Wat zou je dan wensen in je leven? Wat maakt je gelukkig, waar krijg je energie van? Wat wilde je als kind heel erg graag? Waar was je van nature heel goed in? Ook hierbij laat ik dat hoofdzakelijk over aan de client, zodat hij of zij het steeds duidelijker krijgt waar zijn of haar diepe wensen liggen.

Middels de craniosacraaltherapie kom ik door mijn heldervoelendheid achter andere ongeziene stukken binnenin jezelf. Zo probeer ik een totaalplaatje te krijgen, wat er in feite aan de hand is. Gezamenlijk gaan we vervolgens allerlei emoties en ongewenstheden eruit filteren die er nu niet meer toe doen. En dan begint het hele verwerkings- en loslatingsproces. Na enige tijd, dus na een aantal behandelingen gaan we deze ongewenste emoties vervangen door wenselijke emoties of gevoelens. Geleidelijk aan, met de verkregen inzichten, de bewustwording, en het loslaten, wordt er ook op het fysieke vlak het één en ander zichtbaar aan verandering en herstel. En de nog te nemen stappen voor het ideale plaatje. Je zult zien dat het je veel gezondheid, zelfverzekerdheid en dankbaarheid oplevert.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *