Zuiveren

Zuiveren

 

Gedurende een behandelingstraject voelen sommige fases tussen de behandelingen door allesbehalve fijn aan. Soms lijkt het zelfs alsof je weer compleet bij af bent. In het begin lijkt het zelfs alsof de klachten tijdelijk even erger worden. Toch is dat niet het geval. Je bent niet bij af!

Het heeft alles te maken met je zuiverings- en bewustwordingsproces. Elke keer tijdens een behandeling komen stukken onverwerkt verdriet, angsten, langdurige boosheid en andere emoties aan het licht. En dat is maar goed ook. Het zat lange tijd opgeslagen en weggemoffeld in jouw systeem. Voordat iets helemaal losgelaten kan worden, komt het eerst in je bewustzijn, doorvoel je het nog een keer, om het vervolgens los te kunnen laten.

Het feit dat dit heel duidelijk in je bewustzijn komt, dus dat je heel goed merkt dat je je wereld vaak vanuit een bepaalde emotie bekijkt is heel wezenlijk. Het valt je nu pas echt goed op. Dat is al de eerste stap.
Toen diezelfde emotie langere tijd in jouw onderbewustzijn zat te woekeren, had je er geen weet van wat er speelde. En richtte het onbewust veel schade aan. Of had je mede hierdoor altijd bepaalde fysieke klachten, zoals chronische vermoeidheid of slaapproblemen.
Er kwamen voortdurend triggers op je pad, die jou weer in die toestand brachten. Zonder dat je in de gaten had waarom. Totdat je er iets mee doet…
Bewustwording is dus erg van belang. Vervolgens laat je het los, het liefst zelf obv de behandelaar. Dat geeft de meest diepgaande transformatie.

Dan…wanneer je iets losgelaten hebt, kan het ineens helemaal weg zijn uit je systeem. En je hebt nergens meer last van.
Dit is helaas niet altijd het geval. Je kunt ook naderhand nog wekenlang last houden van nareacties totdat die wegebben.
Daarom maak ik ter verduidelijking even de vergelijking met een snelstromende rivier die zijn oorsprong in de bergen heeft.
Bij rustig weer zijn deze bergriviertjes vaak gezellig kabbelende heldere beken, die door het landschap heen meanderen richting het dal.
Wanneer er dan een onweersbui losbarst met een hoop regen, gaat dit bergriviertje al snel aanzwellen tot een woest kolkende rivier, die ineens veel meer volume heeft en een grotere snelheid. Onderweg op zijn pad naar beneden het dal in, neemt het allerlei stenen en dikke kluiten modder mee. Deze kluiten modder lossen onderweg geleidelijk aan op, waardoor de rivier langere tijd na de onweersbui nog erg troebel is.

Een aantal dagen later, de onweersbui is allang weer voorbij, verdwijnt deze troebele toestand weer en komt er een nieuwe helderheid tevoorschijn.
In zijn geheel is de rivier ook wat anders geworden. De loop is wat veranderd, misschien de diepte, maar zeker de breedte. Je zou ook kunnen zeggen…door de onweersbui is de rivier zuiverder geworden. Schoner.

In overdrachtelijke zin gebeurt dit ook met ons mensen in ons systeem, wanneer je in een heftige periode beland bent. Al of niet mbv een behandelaar.
Uiteindelijk komt de rivier of jijzelf dus zuiverder, verrijkter, mooier uit zo’n heftige periode.
Misschien is dit een hulp wanneer je een traject aangaat. De fase waarin je zit is nooit blijvend. Onthoud dat!
Het is belangrijk zoveel mogelijk mee te gaan met de stroom en je een beetje over te geven….aan het leven.
Het komt goed!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *